Psychologie

Wat?
Soms heb je extra ondersteuning nodig of wordt het even allemaal teveel. Het leven kan dan net iets te uitdagend zijn en je naasten kunnen je misschien voldoende helpen. Wij bieden dan graag professionele hulp om opnieuw een positieve ontwikkeling in gang te zetten. Afhankelijk van jouw noden/wensen en de aanpak van de therapeut, kan dit gaan over begeleiding bij het ervaren van en reflecteren over gedachten en gevoelens, het concreet aan de slag gaan met opdrachten en oefeningen en zoveel meer. Kortom samen ontdekken en groeien.


Voor wie?
We bieden begeleiding aan voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.
Elke therapeut heeft haar eigen expertises waardoor we een breed scala aan cliënten kunnen begeleiden. Meer info hierover kan u terugvinden in onze individuele profielen. psychologenteam


Hoe?
Om de kwaliteit van de begeleiding te optimaliseren en te garanderen, komt een aanpak die aansluit bij de noden, mogelijkheden en het tempo van de cliënt op de eerste plaats. Na een eerste kennismakingsgesprek start de hulpverleningsrelatie met het opbouwen van een vertrouwensrelatie en het verkennen van de moeilijkheden en de krachten. Dit gebeurt tijdens een belevingsonderzoek waarin we op zoek gaan naar verbanden en factoren die op elkaar inspelen om zo een concreet mogelijk totaalbeeld te verkrijgen. Vervolgens selecteren we samen enkele doelen waarmee we in het verdere begeleidingsproces meer specifiek aan de slag gaan.