Klinisch psycholoog volwassenen – Karen Haast

Ik studeerde in 2015 af als klinisch psycholoog aan de K.U. Leuven. Sindsdien werk ik met veel voldoening als psycholoog. De laatste jaren volgde ik bijkomende cursussen in ACT (Acceptatie & Commitment Therapie), diagnostiek en behandeling van burn-out en hoogbegaafdheid.

Psychologie heeft me altijd al geboeid en daarom was mijn eerste studie sociale psychologie (masterdiploma behaald in 2007). Ik heb zowel in binnen- als in buitenland diverse functies bekleed in de bedrijfswereld, maar wat ik nu doe, doe ik het liefst.

Waarvoor kun je terecht?

Zowel voor psychische klachten (zoals lijden aan een laag zelfbeeld, onzekerheid, angsten, emotionele problemen, of depressieve gevoelens) als voor medisch onverklaarde lichamelijke klachten (stress- en spanningsklachten), kan je bij mij terecht. Dat kan via een doorverwijzing via je huisarts, maar je kunt ook rechtstreeks contact opnemen. Wat je aanmeldingsvraag ook is*, tijdens een intakegesprek zullen we je problemen en klachten in kaart brengen en zal ik je daarnaast vragen stellen over je persoonlijke achtergrond, om zo een goed beeld te krijgen van wie je bent als persoon los van je problemen.

Hoe ziet een therapie eruit?

Iedereen is anders en dat geldt daarom ook voor therapie. Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik graag mensen stimuleer om met een open geest en een milde blik naar zichzelf en de ander te kijken. Waarschijnlijk loop je al een tijdje rond met je klachten, dus kant-en-klare tips en adviezen zal je zelf al wel hebben opgevolgd en uitgeprobeerd. Als je besluit om bij mij in therapie te gaan, bepalen we samen de doelen die we zullen nastreven. Gaandeweg zoeken we naar hoe je je beter kunt gaan voelen. Daarbij evalueren we regelmatig, zodat we de punten van aandacht kunnen aanpassen aan jouw noden en wensen van dat moment. Soms raken je problemen opgelost, maar vaker leer je er beter mee om te gaan.

Contactgegevens

karen@omnino.be

0483/53 00 86

ondernemingsnummer: 0713589012

Ik ben erkend door de psychologencommissie en heb een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Voor eventuele klachten kan u terecht bij : psychologencommissie www.compsy.be/nl/client

*Voor verslavingsproblematiek verwijs ik je graag door naar mijn collega Lien Jonckers.

    

Omnino – Hagenbroeksesteenweg 217 2500 Lier – info@omnino.be